روانشناسی تبلیغات چیست؟

روانشناسی تبلیغات

یک تمرین انجام دهید، به تبلیغی فکر کنید که شما را تحت تاثیر قرار داده است. یادت هست؟ احساساتی که او به شما منتقل کرد تصادفی نبود، بلکه دقیقاً همان چیزی بود که او می خواست منتقل کند. و این به عنوان روانشناسی تبلیغات شناخته می شود. در روانشناسی تبلیغات به دنبال این هستیم که عواطف و احساسات مخاطب را بیدار کنیم تا نهایتا منجر به خرید شود. در یک آژانس تبلیغاتی توجه به این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. در طی ساخت تیزر تبلیغاتی و یا عکاسی تبلیغاتی در اصفهان توجه به موضوع روانشناسی باعث می شود که گیرایی بیشتری اتفاق بیفتد و نتیجه ی بهتری از فرایند تبلیغ دریافت کنیم.

روانشناسی تبلیغات چیست؟

هدف روانشناسی تبلیغات، تجزیه و تحلیل تأثیر تبلیغات بر مخاطب، یعنی بر افراد، مطالعه ویژگی ها و انتشار این تبلیغات و نتیجه گیری از جمله: چه رنگ هایی بیشترین تأثیر را دارند، چه تایپوگرافی بهتر عمل می کند، پیام ها چگونه طنین انداز می شوند و غیره.

به لطف این نتایج، روانشناسان تبلیغات می توانند با عادات مصرف کاربران آشنا شوند و استراتژی هایی را ایجاد کنند که برای ایجاد و طراحی کمپین های تبلیغاتی آینده استفاده می شود.

تجزیه و تحلیل برای درک ارزش هایی که کاربران هنگام خرید محصول و خدمات به دنبال آن هستند، ضروری باشد.

روانشناسی تبلیغات از چه چیزی تشکیل شده است؟

به لطف آگاهی از ویژگی‌ها و عادات مصرف افراد، ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی که بر آن‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت خرید را انجام می‌دهند، بسیار آسان‌تر است. اما چگونه به دست می آید؟ از طریق 4 استراتژی خاص که بر اصول اساسی روانشناسی تبلیغات حاکم است.

مکانیکی یا تکراری

با تکراری بودن دو گزینه داریم، اینکه کاربر از ما خسته شود و در نهایت از برند متنفر شود یا اینکه در نهایت خرید کند. تکرار مداوم یک تبلیغ یا شعار راه خوبی برای دیده شدن و حضور در ذهن مصرف کننده است.

اقناع

اقناع آن عملی است که هدف آن قرار دادن محصول بالاتر از رقبای آن است. برای دستیابی به این هدف، ویژگی ها، مزایا و ویژگی های بهتر آنها را در مقایسه با رقبایشان برجسته می کند.

فرافکنی

این محصول فقط به کاربرانی ارائه می شود که ممکن است به محصول علاقه مند باشند، یعنی با سبک زندگی، سلیقه، فرهنگ، نحوه انجام کار و غیره آنها مطابقت داشته باشد.

تلقین کننده

این نوع تبلیغات مبتنی بر تکنیک های روانکاوانه برای کندوکاو در اعماق کاربر است، با تمرکز بر اضطراب، ترس، استرس… یعنی آنها را تغییر می دهد و سپس محصولی جادویی به آنها می فروشد که با همه چیز مبارزه می کند.

استراتژی های روانشناسی تبلیغات

در روان‌شناسی تبلیغات، زبان، نشانه‌ها و نمادها، و اشکال و رنگ‌ها را به عنوان پایه‌های اساسی می‌یابیم. این عناصر هستند که ضربان را تعیین می کنند، یعنی واکنشی که ما انتظار داریم کاربر نسبت به یک تبلیغ، یک نام تجاری یا یک محصول/خدمت داشته باشد.

زبان

زبان برای برقراری ارتباط با مصرف کننده و در نتیجه تاثیرگذاری بر تصمیم گیری آنها ضروری است. زبان یا ارتباطات بخشی از زندگی روزمره ما است، پیام ها عمدتا بر اساس آن هستند. به گفته رومن یاکوبسون، زبان شناس، واج شناس و نظریه پرداز ادبی روسی، زبان شش کارکرد دارد:

  • فرازبانی: تعریف، توضیح و استدلال برای نشان دادن.
  • مرجع: روی محصول تمرکز کنید.
  • بیانگر: ارزش ها و قدردانی از آنچه در مورد آن صحبت می شود برجسته کنید.
  • کاربرد: گیرنده را به طور صریح یا ضمنی درگیر کنید تا او را متقاعد کنید.
  • فاتیک: زبان مبتنی بر حفظ تماس یا رابطه با گیرنده است.
  • شاعرانه: اندازه گیری کلمات به خوبی برای متقاعد کردن کسی.

در زبان، لحن، زبان بدن و نوع پیام نیز تأثیر می گذارد.

علائم و نشانه ها

در حال حاضر، ایده دیگر فروش یک محصول، خدمات یا شی نیست، بلکه فروش ایده است.

از یک طرف علائمی را می‌یابیم که هنگام فروش بسیار محبوب شده‌اند، زیرا بسته به زمینه شخصی و اجتماعی-فرهنگی که فرد در آن قرار دارد، می‌توان آنها را به راحتی تفسیر کرد، پیام ممکن است متفاوت باشد.

از سوی دیگر نمادها را می‌یابیم، اینها یک رابطه برقرار می‌کنند، یک ارتباط بین دو ایده یا مفهوم. اینها را می توان طبقه بندی کرد:

  • عمدی: اینکه پیامی که شخص دریافت می کند همان پیامی است که باید درک کند
  • تفسیری: بر اساس احساسات و عواطف.
  • مفهومی: نظر مردم مهم است.

اشکال و رنگ

اینها همچنین در هنگام دریافت یا درک پیام نقش اساسی دارند. پاسخ فرد ممکن است بسته به رنگ یا شکلی که می بیند متفاوت باشد. مطالعات متعدد بر روی شکل ها و رنگ ها توانسته اند مشخص کنند که اشکال و رنگ هایی وجود دارند که به طور موثرتری توجه را هدایت و هدایت می کنند.

زبان تبلیغات

پس از مشاهده تمام جنبه هایی که بر روانشناسی تبلیغات تأثیر می گذارد، زمان آن فرا رسیده است که ببینیم چگونه این موارد در تبلیغات وارد می شوند و زبان آن چگونه است.

متن های تبلیغاتی

می توان گفت که متون تبلیغاتی متعلق به حوزه عمل شناسی است، یعنی شاخه ای از زبان شناسی که به مطالعه کنش های گفتاری و به طور کلی کاربرد زبان می پردازد.

اینها متن هایی هستند که برای متقاعد کردن مصرف کننده برای خرید یک محصول/خدمت یا فرض یک ایده طراحی شده اند.

به همین دلیل است که پیام های تبلیغاتی برای ایجاد خود بر اساس روش AIDA هستند، یعنی پیام هایی که مبتنی بر: جلب توجه فرد، جلب علاقه، برانگیختن میل و انجام یک عمل هستند.

بازاریابی حسی

استفاده از حواس 5 گانه برای بیدار کردن عواطف و احساسات در مخاطب انتخابی برای تضمین موفقیت تبلیغات ضروری است.

ما از قبل آگاه هستیم که بخش عقلانی و عاطفی ما در حال نبرد دائمی هستند. به همین دلیل است که وقتی بخش عاطفی ما بر بخش عقلانی غالب می شود، اعمال خاصی را انجام می دهیم و با انگیزه احساسات تصمیم می گیریم. از این رو، بسیاری از کمپین های بازاریابی مبتنی بر بازاریابی احساسی و داستان سرایی هستند و تضمین یک تجربه کاربری خوب ضروری شده است.

روانشناسی رنگ

مطالعه و تجزیه و تحلیل چگونگی تأثیر رنگ ها بر تصمیم گیری های انسان روز به روز بیشتر و بیشتر می شود.

به عنوان مثال، رنگ قرمز با ممنوعیت ها و خطرات همراه است. سبز برای بوم شناسی، گیاهان و طبیعت. سیاه به ظرافت و مرگ و غیره.

و این ساده ترین توضیح در مورد روانشناسی تبلیغات است، با این حال، ما شما را تشویق می کنیم که به روشی فنی تر به عمق موضوع بپردازید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید