مبانی تئوری رنگ برای سازندگان تیزر

color-theory

در فیلم ها و تیزرهای تبلیغاتی، رنگ نقش مهمی ایفا می کند و به تنظیم لحن و حال و هوای داستان کمک می کند. انتخاب رنگ‌های مناسب برای ویدیوتان می‌تواند آن را از نظر بصری جذاب‌تر کند و به انتقال پیام شما کمک کند. انتخاب رنگ های نامناسب نه تنها می تواند ویدیوی شما را غیرجذاب یا درک آن را دشوار کند، بلکه می تواند تماشای آن منجر به سردرد شود. انتخاب رنگ‌ها بیشتر از تطبیق لوگوی خود یا انتخاب سایه مورد علاقه‌تان از آبی است، اما این بدان معنا نیست که برای انتخاب رنگ‌های جذاب برای ویدیوهایتان باید یک طراح – یا حتی به‌ویژه هنرمندانه- باشید. شما فقط باید اصول تئوری رنگ را بدانید. در ساخت تیزر تبلیغاتی در اصفهان ما همواره تلاش می کنیم که رنگ ها به صورت حرفه ای انتخاب شوند تا نمای دید آن به درستی نمایش داده شود. در ادامه با اصول تئوری رنگ آشنا می شویم.

تئوری رنگ چیست؟

تئوری رنگ سنت بسیار گسترده ای از اختلاط، ترکیب و توضیح رنگ است که به دوره رنسانس باز می گردد. لئوناردو داوینچی و بعدها، آیزاک نیوتن، در میان دیگران، کارهای زیادی برای شکل دادن به درک ما از رنگ انجام دادند. سرانجام، در اوایل قرن بیستم، آلبرت مونسل سیستمی از تئوری رنگ را بر اساس رنگ، روشنایی و رنگ ایجاد کرد که از آن زمان بسیار علمی شده است.

هیچ قانون مشخصی در مورد تئوری رنگ وجود ندارد، اما برخی از اصول اساسی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تا درک کنید که رنگ ها چگونه با هم ترکیب می شوند، حالات و احساساتی که می توانند ایجاد کنند.

چرخ رنگ

اولین نمودار دایره ای رنگ ها توسط سر آیزاک نیوتن در سال 1666 ایجاد شد و از آن زمان به بعد این نمودار پایه اصلی درک رنگ ها بوده است که توسط همه از کلاس های هنر مدرسه ابتدایی گرفته تا طراحان گرافیک و هنرمندان فعال استفاده می شود.

دسته بندی رنگ های ما بر اساس چرخه رنگ است. در سیستم رنگ سنتی توسعه یافته توسط Munsell، این موارد عبارتند از:

رنگهای اصلی

در تئوری رنگ های سنتی، رنگ های اصلی قرمز، زرد و آبی هستند. تمام رنگ های دیگر از این سه رنگ گرفته شده اند و رنگ های اصلی را نمی توان با اختلاط یا ترکیب رنگ های دیگر ایجاد کرد.

رنگ های ثانویه

رنگ های ثانویه سبز، نارنجی و بنفش هستند. اینها از ترکیب رنگهای اصلی با هم ایجاد می شوند.

رنگ های سوم

شش رنگ سوم وجود دارد که هر کدام از ترکیب یک رنگ اصلی و یک رنگ ثانویه تشکیل می شوند. اینها عبارتند از: زرد-نارنجی، قرمز-نارنجی، قرمز-بنفش، آبی-بنفش، آبی-سبز و زرد-سبز.

رنگ های اصلی

سایر سیستم های رنگی

دیگر سیستم های رنگ رایج شامل RGB و CMYK هستند. در این سیستم ها رنگ های مختلف اولیه، ثانویه و سوم وجود دارد. در RGB رنگ های اصلی قرمز، سبز و آبی هستند. رنگ های ثانویه فیروزه ای، زرد و سرخابی هستند. RGB در درجه اول برای نمایشگرهای الکترونیکی مانند تلویزیون، صفحه نمایش موبایل و مانیتور کامپیوتر استفاده می شود و گاهی اوقات می توان آن را با چیزی که کد هگز نامیده می شود نشان داد.

کدهای هگز اعداد شش رقمی و سه بایتی هگزادسیمال هستند که برای نمایش رنگ ها استفاده می شوند. ما از کدهای هگز در Biteable استفاده می کنیم، زیرا آنها پیش فرض برای وب هستند. آن‌ها زندگی را آسان‌تر می‌کنند، زیرا می‌توانند به ما اجازه دهند تا یک رنگ خاص را بدون نیاز به تلاش برای تطبیق با آن تشخیص دهیم. یک کد هگز یک هش خواهد بود که با شش عدد و/یا حرف دنبال می‌شود و چیزی شبیه به این است: #23f4a3.

در CMYK (معمولاً فقط برای چاپ استفاده می شود)، رنگ های اصلی فیروزه ای، زرد، سرخابی و سیاه هستند، در حالی که قرمز، سبز و آبی رنگ های فرعی هستند. همانطور که در سیستم رنگ سنتی، رنگ های سوم برای هر دو RGB و CMYK از ترکیب یک رنگ اصلی و ثانویه تشکیل می شوند.

برای اهداف این مقاله، ما بر روی سیستم رنگ سنتی تمرکز خواهیم کرد که در آن قرمز، زرد و آبی رنگ‌های اصلی هستند.

طرح های رنگی رایج

یافتن ترکیب رنگ های هماهنگ، کلید ایجاد یک ویدیوی بصری جذاب است. رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید نباید ملایم و خسته‌کننده باشند، و نه بیش از حد آشفته و شلوغ که دلپذیر باشند. برای سازندگان ویدیو، می‌خواهید متن یا تصاویرتان در پس‌زمینه‌تان برجسته باشند، اما بی‌تفاوت یا غیرجذاب نباشند.

به عنوان یک قاعده کلی، ایده خوبی است که از رنگ های روشن و بیش از حد اشباع پرهیز کنید زیرا آنها واقعا برای چشم ها سخت هستند و زشت به نظر می رسند.

چند راه مختلف برای انتخاب رنگ های هماهنگ وجود دارد. در اینجا چند مورد از رایج ترین رویکردها آورده شده است.

رنگ های گرم و سرد

چرخه رنگ را می توان از وسط، بین رنگ های گرم و سرد تقسیم کرد. رنگ‌های گرم در سمت قرمز/زرد هستند، در حالی که رنگ‌های سرد در سمت سبز/آبی هستند، اگرچه همانطور که در تصویر زیر می‌بینید، سایه‌های سردتر و گرم‌تری برای هر رنگ وجود دارد.

همانطور که در ترکیب رنگ های زیر خواهید دید، رنگ های گرم و سرد می توانند با هم کار کنند، اما به طور کلی می خواهید از استفاده بیش از حد از سایه های گرم و سرد خودداری کنید، زیرا ممکن است هرج و مرج به نظر برسد. این ایده بهتر است که فقط دو یا سه رنگ را انتخاب کنید که به خوبی با هم کار کنند.

رنگ های مکمل

رنگ های مکمل رنگ هایی هستند که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار دارند. برای مثال، قرمز و سبز، رنگ‌های مکمل یکدیگر هستند (اگرچه ممکن است بخواهید از این ترکیب اجتناب کنید، مگر اینکه در حال ساخت یک ویدیوی کریسمس باشید!) به همین ترتیب، آبی و زرد مکمل یکدیگر هستند، و ترکیبی را اغلب خواهید دید.

این رنگ‌های متضاد به شدت متضاد هستند، بنابراین به خوبی در مقابل یکدیگر قرار می‌گیرند، اما بدون برخورد. اغلب طراحان و سازندگان ویدیو را می‌بینید که از یک رنگ مکمل به عنوان پس‌زمینه و دیگری برای جلب توجه به مهم‌ترین محتوا استفاده می‌کنند.

رنگ های مشابه

رنگ های مشابه در چرخه رنگ در کنار یکدیگر قرار دارند. این طرح‌های رنگی اغلب در طبیعت یافت می‌شوند و عموماً از نظر بصری جذاب، متعادل و زیبا هستند.

به طور معمول، یک طرح رنگ مشابه دارای سه رنگ است: یک رنگ غالب، همراه با دو رنگ که بلافاصله در دو طرف آن یافت می شود. زرد، نارنجی و قرمز نمونه ای از طرح رنگ های مشابه است.

سه گانه

طرح‌های رنگی سه‌گانه با سه رنگ در ۱۲۰ درجه از یکدیگر یا در هر نقطه از یک مثلث متساوی الاضلاع ایجاد می‌شوند.

طرح‌های رنگ سه‌گانه مورد علاقه طراحان است، یک رنگ به عنوان پس‌زمینه و دو رنگ دیگر به عنوان رنگ محتوای اصلی و رنگ برجسته استفاده می‌شود.

تک رنگ

طرح‌های رنگی تک رنگ از یک رنگ پایه استفاده می‌کنند که با ته‌ها، سایه‌ها و تن‌هایی با همان رنگ همراه است. رنگ، رنگی است که سفید اضافه شده است، در حالی که سایه، رنگی است که سیاه اضافه شده است. تون رنگی است که خاکستری به آن اضافه شده است. افزودن سیاه، سفید یا خاکستری ارزش رنگ را به ترتیب با تیره کردن، روشن کردن یا خاموش کردن آن تغییر می دهد.

طرح‌های رنگی تک رنگ زمانی که خوب اجرا شوند می‌توانند هماهنگ و آرام‌بخش باشند، اما اگر به خوبی اجرا نشوند، یکنواخت و خسته‌کننده به نظر می‌رسند.

طرح‌های رنگی دیگری نیز وجود دارد، اما اینها رایج‌ترین و ساده‌ترین آنها هستند.

روانشناسی نظریه رنگ

رنگ ها می توانند حالات و احساسات را در افراد برانگیزند و فرهنگ های مختلف معانی مختلفی را به رنگ ها می دهند. به عنوان مثال، رنگ قرمز در فرهنگ پاپ آمریکایی اغلب با افراد شرور مرتبط است. همچنین می تواند نماد خشم، قدرت یا اشتیاق باشد. در چین، رنگ معانی بسیار متفاوتی دارد که نماد خوش شانسی، شادی و خوشبختی است.

در حالی که هیچ قاعده‌ای وجود ندارد که معنای رنگ‌ها را دیکته کند، اما در روان‌شناسی تئوری رنگ‌ها، رنگ‌های گرم عموماً منعکس‌کننده انرژی، اشتیاق و شادی هستند، در حالی که رنگ‌های سرد حس آرامش، آرامش، اعتماد و حرفه‌ای بودن را تراوش می‌کنند. فقط به این فکر کنید که چند لوگوی شرکت آبی است! با این حال، آبی می‌تواند نشان دهنده غم و اندوه یا خستگی باشد، بنابراین مهم است که هنگام انتخاب رنگ، مخاطب و زمینه را در نظر بگیرید.
در طراحی، رنگ‌های سردتر انتخاب خوبی برای پس‌زمینه‌ای ملایم هستند، در حالی که رنگ‌های گرم در پیش‌زمینه قرار می‌گیرند و آن‌ها را برای برجسته‌سازی یا رنگ‌آمیزی ایده‌آل می‌سازند.

استفاده از تئوری رنگ در ویدیوهای خود

نحوه استفاده از رنگ به نوع ویدیویی که قصد دارید بسازید بستگی دارد. فیلمسازان از رنگ‌های مختلف و نورپردازی هنری برای کمک به بیان داستان‌های خود استفاده می‌کنند – برای مثال، به نور سبز در فیلم‌های ماتریکس فکر کنید.

با این حال، اگر در حال ساختن یک ویدیوی بازاریابی برای کسب‌وکار خود هستید، احتمالاً می‌خواهید از انتخاب‌های رنگی بسیار شیک دوری کنید و به آنچه برای مخاطبان شما جذاب است و پیام شما را منتقل می‌کند، پایبند باشید.

اگر در حال ساختن ویدئوهایی به سبک مصاحبه یا vlog هستید، باید انتخاب های پس زمینه خود را در نظر بگیرید. همانطور که از مثال Wistia در زیر می بینید، رنگ پوست و کمد لباس سوژه شما، نور و حتی صفحه نمایش کامپیوتر بینندگان شما همگی در درک رنگ های پس زمینه تفاوت ایجاد می کنند.

به طور کلی، پس‌زمینه‌های خاکستری روشن و بژ کمی ملایم و کسل‌کننده هستند، در حالی که رنگ‌های زرد و قرمز می‌توانند جذاب نباشند. آبی تیره و خاکستری حرفه ای به نظر می رسند، در حالی که آبی های روشن و سبز سرگرم کننده و پر جنب و جوش هستند، اما ممکن است برای ویدیوهای محافظه کارانه یا شرکتی بسیار دیوانه کننده باشند.

اگر مطمئن نیستید که از چه رنگ هایی در ویدیوهای خود استفاده کنید، ابزاری مانند چرخ رنگ Adobe، Creator طرح رنگ پالتتون یا Coolors را امتحان کنید. این ابزارها ایجاد و سفارشی کردن هر یک از طرح‌های رنگی را که در بالا توضیح دادیم، یا آزمایش با طرح‌های خود را آسان می‌کنند. اگر لوگو یا رنگ برندی دارید که می‌خواهید روی آن بسازید، می‌توانید آن را وارد کنید و یک طرح رنگی پیرامون آن بسازید. همچنین چندین مقاله عالی وجود دارد که انتخاب های طرح رنگ را از دیگر طراحان تجزیه می کند که می تواند ایده هایی را ایجاد کند.

Biteable همچنین انتخاب رنگ های عالی ویدیوی خود را با کلیک یک دکمه آسان کرده است.

نتیجه گیری

با یادگیری این اصول تئوری رنگ، می‌توانید طرح‌های رنگی جذاب‌تر و چشم‌نوازتری برای ویدیوهای خود ایجاد کنید و مطمئن باشید که رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید با هم هماهنگ می‌شوند.

برای غیر طراحان، ایده خوبی است که به یک فرمول طرح رنگی آزمایش شده و واقعی مانند یک پالت سه گانه، مکمل یا مشابه پایبند باشند. این فرمول‌ها به دور از خسته‌کننده بودن یا زیاده‌روی، گزینه‌های متنوعی را در اختیار شما قرار می‌دهند، در حالی که رنگ‌هایی که انتخاب می‌کنید هماهنگ هستند.

حتما روانشناسی رنگ ها را نیز در نظر بگیرید و اینکه آیا رنگ هایی که انتخاب می کنید با برند، مخاطبان و پیامی که می خواهید ارتباط برقرار کنید، منسجم است یا خیر.

یک پالت رنگ با دقت انتخاب شده و به خوبی فکر شده می تواند کمک کند تا ویدیوی شما در بیان داستان شما بسیار موثرتر شود و اطمینان حاصل شود که ویدیوی شما برای بینندگان جذاب است.

منبع: بایتبل

امتیاز شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید